Het was begin zomer 2016 toen ze een berichtje naliet op mijn voicemail. Of ik haar eens kon terugbellen. Later hoorde ik van Evelien hoeveel moeite die telefoon haar had gekost. Toen ze een kleine twee weken later in het blauwe zeteltje recht tegenover mij zat, vertelde ze over het extra zetje dat ze nodig had gehad om te bellenLees hier haar ervaring met loopbaancoaching.

Wat voorzichtig en onzeker is ze gestart. Tegelijk ook vol energie en drive die zo hard klaar zat om uit te barsten en voluit te gaan. Ze is gegaan. En hoe… Met super veel trots wil ik vandaag graag het verhaal vertellen van Evelien die ik op enkele maanden zag groeien van zorgende vrouw naar warme zakenmadam. Ik heb het al vaak gezegd, ze is een toppertje in haar vak. Daar twijfelde ze zelf wel wat aan, maar door het traject waarin ik haar mocht begeleiden, groeide het vertrouwen.

Ik ben geen harde zakenvrouw, ik wil gewoon andere mensen helpen met hun ding. Dankzij Griet leerde ik dat dat gewoon ook mag. Je mag zelf kiezen wat er belangrijk is voor jou en daar voor gaan.

Vandaag is Evelien Expert in Online Communicatie en eigenaar van haar bedrijfje Get NoticedZe slaagde erin haar ideale job zélf vorm te geven, waardoor ze nog altijd tijd heeft om mama te zijn én toch ook professioneel die uitdagingen aan te gaan die haar energie geven. EN-EN, zonder te moeten kiezen tussen één van die uitersten. Na de vele vragen die ik haar voorlegde om haar als coach uit te dagen in haar loopbaankeuzes, wou Evelien heel graag enkel laatste vragen beantwoorden om haar verhaal met jullie te delen.

Evelien, wat was voor jou de aanleiding om de stap te zetten naar loopbaancoaching? Met welk gevoel ben je er aan gestart?

Ik liep vast in de combinatie gezin, werk en huishouden. Ergens had ik een passie om voor mijn eigen ding te gaan en mijn talenten ergens voor in te zetten! Maar tegelijk leek dat heel erg te botsen met de prioriteit die ik aan mijn gezin wil geven…
Ik geraakte er niet uit en hoorde toevallig over de loopbaancheques. Ik zat op dat moment in bevallingsrust en had nog nét recht op de cheques dus ben meteen gaan zoeken naar een geschikte coach.

Het aanbod loopbaancoaches is erg groot. Wat was voor jou belangrijk in je keuze en hoe ben je uiteindelijk bij mij beland?

Ik zocht heel specifiek iemand die professioneel over kwam en die ervaring had, liefst rond talent. Het is niet makkelijk om je eigen talenten onder woorden te brengen dus ik zocht echt wel iemand die er in getraind is om talenten op te merken. Bij Griet las ik over haar werk als assessment consultant, waarbij ze voor bedrijven de juiste persoon op de juiste plaats moet zoeken. Ik was nogal onzeker (nog steeds een beetje!) of ik écht wel had wat er nodig is om voor mijn droom te gaan en ik wou dat iemand met ervaring daar een objectieve mening over kon geven. En iemand die de juiste persoon op de juiste plaats kan zoeken, kan vast ook de juiste plaats voor die persoon vinden.

Hooggevoeligheid was ook een thema waar ik nog wat over twijfelde. Ik had een prenatale depressie gehad en ik had zoiets van “iemand die met hooggevoeligheid om kan weet vast ook hoe je moet omgaan met iemand die een depressie gehad heeft”. Of dat ook zo is weet ik niet, maar Griet liet mij wel heel goed zien hoe hooggevoeligheid uiteindelijk ook een rol speelde in mijn leven en hoe ik er praktisch mee om kan gaan.

Is er voor jou zoiets als een kantelmoment geweest in het traject? Kijk je daar nu nog naar terug?

De oefening rond kernwaarden! Die kernwaarden zou je idealiter in je job ook moeten toepassen om echt content te zijn met wat je doet. Bij mij kwam sterk naar voor dat ik anderen moet helpen en dat mijn persoonlijk leven niet onder het werk mag bezwijken. Dat past zodanig bij mij, dat was echt een eye-opener! Ik ben geen harde zakenvrouw, ik wil gewoon andere mensen helpen met hun ding. Dankzij Griet leerde ik dat dat gewoon ook mag. Je mag zelf kiezen wat er belangrijk is voor jou en daar voor gaan.

Op welke manier heeft de loopbaancoaching jou verder geholpen?

Griet bemoedigde mij om in mezelf te geloven en om er gewoon voor te gaan! Wat had ik immers te verliezen? En nu sta ik hier. Een eigen zaak, mijn leven weer een klein beetje meer op orde… Natuurlijk komt dat niet allemaal door de coaching, maar het was wel een enorme steun om stapje voor stapje keuzes te maken die bij mij passen.

Wat waren jouw verwachtingen bij aanvang van het traject? Op welke manier hebben die een plaats gekregen?

Ik verwachtte meer testjes maar kreeg vooral inzicht door te praten en alles een plek te geven in mijn denken. Ik verwachtte niet zozeer een duidelijk antwoord maar wel een manier om mezelf beter te leren kennen en zo gefundeerde keuzes te maken. Die verwachting is volledig ingelost!

Je hebt tijdens en na je traject heel mooie persoonlijke én professionele stappen gezet. Hoe kijk je daar nu op terug?

Ik vind het nog steeds allemaal heel spannend en soms overweldigend! Maar ik heb nu “ankers” om mijn keuze aan vast te hangen. Ik weet wat belangrijk is voor mij en kan daarop verder bouwen. Ik kreeg bijvoorbeeld een mooi aanbod van één van mijn grote voorbeelden om als freelancer voor haar te werken! Na de eerste euforie kon ik even rustig gaan zitten en alles overlopen: is dit ook goed voor mijn gezin? Help ik er anderen mee? Ga ik met dit aanbod verder in de juiste richting? Dat biedt zo veel rust!

Als je nog een laatste boodschap mag meegeven aan diegene die nog twijfelt, wat zou je dan vertellen?

Het is maar een kleine investering waar je zó veel uit haalt, niet twijfelen! Durf in jezelf te investeren en laat je begeleiden in de zoektocht naar wat jij echt wil doen. Zoek een coach die bij jou past en kijk zeker naar de ervaring en professionaliteit van de coach.

 

Als coach ben ik trots om dit verhaal te mogen brengen. Natúúrlijk heeft Evelien het grootste werk zelf gedaan. Maar ik heb haar daarin een klein beetje mogen begeleiden en heb iemand gezien die haar talenten leerde zien en er volop mee aan de slag is gegaan. Dat geeft energie. Daar ligt mijn passie dan: even een heel klein stukje meewandelen op het pad van mensen en hen de kans geven om in de spiegel van hun ziel te durven kijken. Even naar binnen piepen en hen helpen in hun kracht te staan om daarna volop te kiezen voor wie ze écht zijn en wat ze écht willen doen.

Het vertrouwen in Evelien was groot en ik ben haar dankbaar dat ik na het traject ook een beetje haar eerste klant mocht worden. Met mijn website wil ik dan ook heel graag een referentie zijn voor haar werk! Dankje Evelien! Dankje dat ik gebruik mocht maken van je talent om ondernemers online zichtbaar te helpen maken!

 

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Evelien en wil je zelf ook werk maken van die loopbaan die past in jouw verhaal? Klik hieronder dan snel om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Dat is alvast de eerste stap!

Ja! Ik wil een GRATIS kennismakingsgesprek