Als je het even niet meer weet:

 Adem in… 

 Adem uit… 

 Herhaal! 

Hartcoherentie

Hartcoherentie is een wetenschappelijke methode die je helpt om doelgericht, door middel van een eenvoudige ademhalingstechniek jouw lichaam terug in balans te brengen bij angst, stress of hyperventilatie.

Door het regelmatig beoefenen van hartcoherentie, help je de samenwerking tussen je hart, brein en ademhaling te verbeteren. Het resultaat is een gunstig effect op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak.

Een eenvoudig hulpmiddel dat je altijd en overal bij je hebt, een eenvoudige en ritmische vorm van ademhalen, helpt je ook in momenten van acute stress om terug tot rust te komen. Door je ademhaling te trainen en te leren wat jouw optimaal ademritme is, kan je je hart in de bijzondere staat noemen die men ‘hartcoherentie’ noemt.

Als dat gebeurt, geeft je hart het signaal naar je hersenen dat alles veilig is en komt er een balans tot stand. Die optimale communicatie tussen hart en brein, zal je vervolgens helpen om rustiger en meer doordacht te reageren in situaties van stress.

Hoe ziet een hartcoherentie traject eruit?

Een traject hartcoherentie bestaat uit 4 sessies, verspreid over een periode van 6 tot 8 weken.

Sessie 1:  Hoe werkt mijn zenuwstelsel? Wat doet stress met mij? Wat is de invloed van mijn ademhaling? Hoe kan ik mij “onthaasten”?

Sessie 2: Hoe kan ik mijzelf in balans brengen? Wat is hartcoherentie en de functie van het hart? Hoe kan ik thuis zelfstandig meten of het zenuwstelsel in balans is?

Sessie 3: Wat is de rol van hormonen en wat is de invloed van emoties? Hoe kan ik een betere emotionele beheersing bekomen en veerkracht opbouwen?

Sessie 4: Hartcoherentie in het dagdagelijkse leven: tips en tricks bij acute en toekomstige stress, conflicten, faalangst, … Werken aan een emotionele huishouding.

Investeer in jezelf!

Het starten van een traject Hartcoherentie coaching is een engagement met jezelf. Dit betekent dat je bereid moet zijn om dagelijks te oefenen, 3 x per dag. Als coach ben ik er om je te begeleiden, maar jij moet het werk doen.

Daarom wordt het traject aangeboden als één pakket. Na de eerste sessie beslis jij of je het volledige traject wil doorlopen. Ga je ervoor, dan betaal je het bedrag van 240€. Beslis je niet verder te gaan, dan kost het intakegesprek je 60€. Heb je nood aan meer dan de 4 sessies die voorzien zijn in het traject, dan kan je steeds een aanvullende sessie boeken voor 60€.

Vanaf september zal het mogelijk zijn om de eerste sessie ook in groep te volgen. Volg je deze groepsessie, dan krijg je een korting van 30€ op de trajectprijs.

Co.Con Coaching

Griet Van den Abeele
Kortrijksesteenweg 216
9800 Deinze
BE0634 568 951

© 2021

Co.Con Coaching
Design by Get Noticed