In november werken we rond het thema zelfvertrouwen. Ik mocht meewerken aan een artikel met 10 tips om je zelfvertrouwen intact te houden na een ontslag. De eerste tip was neem je tijd om te bekomen na een ontslag. Tot rust gekomen? Goed zo!

Tijd dan voor tip 2 en 3, die kunnen gerust gelijktijdig aan bod komen.

Het is belangrijk dat je het verdriet en je emoties niet opkropt

Dus ga op zoek naar mensen waarbij je je goed voelt en die naar je verhaal willen luisteren. Probeer je wel zo veel mogelijk te omringen met positieve mensen. Het is fijn je verhaal kwijt te kunnen, maar als de ‘luisteraar’ je ook meteen een hart onder de riem kan steken en je attent maken op al je successen, sta je meteen een pak sterker in je schoenen. Vrienden die meegaan in je verdriet en die bevestigen hoe erg het wel voor je is, zijn misschien wel erg empathisch, maar helpen je even niet in je weg vooruit.

Overloop voor jezelf waar je goed in bent

Welke projecten waren een succes en waarom? Het is goed dit niet stilletjes voor jezelf in je hoofd te doen. Spreek je successen uit en schrijf ze op. Dit versterkt jouw eigen overtuiging en daardoor ook je zelfvertrouwen!

Probeer maar even: maak een lijstje van 10 dingen waar je heel goed in bent en vertel daar uitvoerig over aan je vertrouweling. Hang je lijstje ook uit op een zichtbare plaats, zo kan je regelmatig opnieuw lezen waarom jij een topper bent!