Hoe heerlijk is het niet om te dromen. Van een ideale job, een slanke lijn, perfecte huiselijke taferelen en nog zo veel meer. In ons hoofd hebben we het vaak netjes voor elkaar. En toch, toch gaan we er bijna even snel van uit dat dromen bedrog zijn en laten we ze weer los. Vluchtig als zand door je vingers glijdt verliezen dromen hun kracht en laten we ons meeslepen door de dagelijkse realiteit. We maken van onze dromen geen doel en weg is het hele idee. Zo gaat het vaak. Maar wat als er nu eens een manier bestaat om je dromen langer vast te houden? Om zo doelen makkelijker te bereiken?

Droom met een deadline

De kracht van het dromen zit er in ze een deadline te geven. Dat maakt je droom concreet. Het wordt eigenlijk een doel. Om in beweging te kunnen komen is het belangrijk om min of meer een idee te hebben waar je naartoe wil. Dat hoeft nog niet meteen tot in de puntjes uitgedokterd, maar de grote lijnen voor ogen houden is alvast een goed begin. Daarmee kan je aan de slag. Als ik terugkijk naar mezelf, dan wist ik 2 jaar geleden al snel dat ik coach wou worden om mensen individueel te kunnen begeleiden op een andere manier dan als consultant. Hoe, wat en waar was nog niet duidelijk. Maar de richting was wel min of meer duidelijk. Eens ik daar nog eens een deadline aan koppelde, had ik meteen een doel.

De kracht van beelden

Het is belangrijk te weten waar je naartoe wilt, je doelen voor ogen te houden. En de gemakkelijkste manier om dat te doen is … jawel, letterlijk. Aan de hand van beelden. Als ik je nu ook nog vertel dat hersenen niet werken met woorden, maar wel met beelden, dan begrijp je ongetwijfeld wat de kracht is van een vision board. Zo’n vision board of droombord is niets meer of minder dan een collage van prenten, beelden, kleuren, sferen, woorden, quotes, … . Een verzameling van krachtige impressies die intuïtief helemaal passen bij jouw doel. Een vision board beeldt jouw droom uit. En vervolgens gaat je onderbewuste met die beelden aan de slag, volgens de wet van aantrekking. Dit helpt je om je eigen realiteit te creëren.

Maak je verlangen zichtbaar

De kunst is natuurlijk om datgene waar je zo hard naar verlangt zichtbaar te maken. Nuja, kunst… . Het is vooral belangrijk om de tijd te nemen en even stil te staan zodat je contact kan krijgen met wat je vanbinnen écht belangrijk vindt. Je verlangen zichtbaar maken doe je grotendeels intuïtief, dat gaat niet zozeer over harde feiten. Waarover jouw vision bord gaat dat bepaal jij zelf. Dat kan zo breed of zo specifiek als je wil. Laat het vooral een beeldverhaal zijn van een topic dat op dit moment voor jou van belang is: een nieuwe auto, je droomjob, een reis, de manier hoe je in je gezin wil staan, je ontspanning, … . Het gaat over wat je wil doen / wat je wil hebben / wie je wil zijn (in een bepaalde rol).

Krijg meer van wat je wil

De kracht van zo’n vision board helpt om (meer) te krijgen van wat je wil. Vooreerst zorgt het bezig zijn met je dromen ervoor dat je massa’s energie krijgt. Vraag maar eens aan iemand om zijn of haar droom te vertellen in geuren en kleuren alsof er een film afspeelt. Kijk tegelijk eens naar de ogen en de mimiek van die persoon. De kans is groot dat je gewoon ziet dat de verteller vol passie en energie spreekt. Nog een voordeel van het maken van een vision board is dat je focus krijgt.

Een doel is een droom met een deadline.

Focus, niet alleen op het moment van creëren, maar telkens je een blik op je bord werpt. Het is dan wel belangrijk dat je het resultaat van je knip- en plakwerk ergens op een voor jou goed zichtbare plaats hangt. Je bord wordt als het ware een geheugensteun. En dat werkt. Zelf heb ik een bord gemaakt over hoe ik mijn rol als coach en mama wil waarmaken. Een woordenketting die daar op staat is: “dromen -> doen -> satisfaction”. Als ik weer eens twijfel, dan helpt het om even naar dat hoekje op mijn bord te kijken.

Aan de slag

Ben je geïnspireerd en wil je aan de slag gaan? Dit is wat je nodig hebt:

 1. een stevige ondergrond om je knipsels op te kleven
 2. een stapel tijdschriften en kranten
 3. schaar
 4. lijm
 5. kleurrijke stiften
 6. eventueel ander knutselmateriaal om het geheel verder te versieren

En nu? Hoe gaat het verder?

 1. bepaal je thema
 2. blader door de tijdschriften en knip intuïtief uit wat past bij je thema
 3. leg je knipsels op de ondergrond en kies welke je wel/niet gaat gebruiken
 4. kleef alles netjes vast
 5. nu nog in een mooie kader en… KLAAR!

 

Ga je liever in een kleine groep aan de slag? Dat kan zeker in één van we workshops die Co.Con Coaching geeft. Klik snel op de knop hieronder en zie meteen alle nodige informatie om je in te schrijven!

Yes! I wanna dream and do it anyway!